П`ятниця, 26.04.2024, 07:40

Ви увійшли як Гість | Група "Гости"





       



 

 

                                 
Меню сайту
Категорії розділу
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 23
Друзі сайту
04
04 
04
Літературне об'єднання Літте́рра 04
Ми на Facebook
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Архів матеріалів

Волонтер Валентина Димова провела заняття факультету «Мистецтвознавство» для підопічних відділення стаціонарного догляду для постійного або тимчасового проживання у селі Вишневе. Тема заняття – життєвий  і творчий шлях відомого українського оперного співака Дмитра Гнатюка.

 

Категорія: Новини | Переглядів: 291 | Додав: r_iden | Дата: 27.11.2016 | Коментарі (0)

Про трагічні роки для нашого народу розповідала в територіальному центрі соціального обслуговування волонтер, член Асоціації дослідників голодоморів в Україні Лариса Ковалівська.

          То був час, коли в Україні зник дитячий сміх і пісні, коли жах голодної смерті чатував на кожного українця. Йшла суцільна колективізація села, за яку жорстоко боролися. Хто боровся? В ім’я чого, якими методами і якою ціною здобули перемогу? – Ставить питання до присутніх у залі Лариса Іванівна.

          Лаконічну відповідь на ці питання дав історик. Дослідник Голодомору-геноциду 1932-1933 років в Україні, виконавчий директор комісії дослідників при Конгресі США Джеймс Мейс.

          У 1982 році у Тель-Авіві на міжнародній конференції про голокост-геноцид він заявив: «Щоб централізувати повну владу в руках Сталіна, потрібно було в ... Читати далі »

Категорія: Новини | Переглядів: 276 | Додав: r_iden | Дата: 27.11.2016 | Коментарі (0)

12 листопада 2016 року, в приміщенні загальноосвітньої школи №4 вперше відбувся відкритий обласний шаховий турнір, присвячений пам’яті відомої пирятинської шахістки Надії Шамфарової.

Шамфарова Надія Савеліївна – кандидат у майстри спорту із шахів, переможець обласного конкурсу «Спортсмен року», нагороджена почесною відзнакою «Ветеран спорту», численними дипломами, грамотами організацій різних рівнів, медалями, кубками. Вперше зіграла в чемпіонаті Полтавської області в 1961 році, де стала переможницею. А в 1965 році прийняла участь у республіканських змаганнях добровільного спортивного товариства «Колос» (тоді – «Колгоспник») і зайняла перше місце. З того часу щороку виборювала призові місця (1-е, 2-е, 3-е) серед шахістів республіки. Свій останній турнір спортсменка провела в листопаді 2014 року в Полтаві, де зайняла перше місце.

Зі щирими  привітаннями та побажанням високих спортивних результатів до організаторів та учасників спортивного заходу звернулись: заступник голови райдержадміністрації Владислав Гуленко, заступник голови районної ради Олексій Гусак, міський голова Олексій Рябоконь, і член президії ради ветеранів, волонтер територіального центру Василь Миленко. 

Зі словами вдячн ... Читати далі »

Категорія: Новини | Переглядів: 365 | Додав: r_iden | Дата: 22.11.2016 | Коментарі (0)

Районна рада виділила кошти для придбання твердопаливного котла необхідної потужності для потреб відділення cтаціонарного догляду територіального центру в селі Вишневе.

На даний час у закладі перебуває 25 осіб похилого віку, частина з них не можуть самостійно пересуватися. Тому створення комфортних та гідних умов для цієї категорії людей – одне з першочергових завдань для всіх гілок влади. 
Котел, який минулого року обігрівав приміщення, мав недостатню потужність, аби підтримувати належний температурний режим у двоповерховій будівлі, де розташований заклад. Тому районною радою і було прийнято рішення про виділення з бюджету 54 тисяч гривень - саме ця сума необхідна була для придбання котла, супутніх матеріалів та фінансування проведення монтажних робіт. Станом на 1 листопада виділені кошти було освоєно. 
У п’ятницю, 4 листопада, у закладі побував заступник голови районної ради Олексій Гусак. Як виявилося в ході візиту, новим котлом задоволені і працівники, і підопічні закладу. І працювати біля нової техніки простіше, адже закладати дрова потрібно не так часто, як раніше, а температура у приміщеннях – вища, тому і перебування у палатах – комфортніше. 
Як розповіла завідуюча відділенням Тамара Мельник, заклад дровами забезпечений – близько 40 ку ... Читати далі »

Категорія: Новини | Переглядів: 261 | Додав: r_iden | Дата: 22.11.2016 | Коментарі (0)

В напрямку наближення соціальних послуг до населення віддалених населених пунктів району продовжується започаткована відділенням соціальної реабілітації Територіального центру робота , по наданню медичних послуг сільському населенню за місцем проживання.

З 14 листопада працівники відділення соціальної реабілітації здійснюють поїздку  з метою оздоровлення сільського населення села Н.Мартиновичі. Жителям села надаються послуги  з масажу та фізіотерапевтичних процедур.                                                              

Найближчим часом заплановано виїзди з метою запобігання виникненню та розвитку можливих органічних розладів особи, підтримки її здоров’я, здійснення профілактичних, лікувально-оздоровчих заходів для жителів села Повстин.

Зав. відділення соціальної реабілітації                                              Н.М.Панікар

 

 

Категорія: Новини | Переглядів: 283 | Додав: r_iden | Дата: 14.11.2016 | Коментарі (0)

З 7 по 10 листопада 2016 року в Києві відбувся VІІІ-ий Всеукраїнський фестиваль творчості людей з інвалідністю ” На крилах надії ”.

У фестивалі взяли участь люди з особливими потребами з усіх куточків України. Полтавський обласний осередок ВОІ СОІУ представили сім чоловік: Л.Григоренко з Диканьки, В.Бесмертний з Карлівки, К.Мартюк. К.Раджюль, Л.Новак з Хорола, К. Даниленко з Полтави, та О.Сімон з Пирятина.

Відкрив фестиваль голова ВОІ СОІУ В.Назаренко, також перед присутніми виступили О.Оксак – заступник начальника відділу департаменту соціальної політики київської міської державної адміністрації, та У.Ткаченко – головний спеціаліст відділу з дотримання гуманітарних справ секретаріату уповноважених Верховної Ради України  з прав людини.

Пісенні вітання учасникам фестивалю прозвучали від популярного дуету “Анна – Марія ”.

За високу виконавську майстерність та значний внесок у розвиток аматорського мистецтва  учасники фестивалю були нагороджені дипломами.  Переможцем фестивалю у номінації «Хореографія» став наш земляк,  громадський активіст, керівник Клубу інвалідів «Мрія» Олег Сімон.

Організатор VIII Всеукраїнського фестивалю творчості людей з інвалідністю «На крилах надії» Всеукраїнська організація інвалідів ” Союз організацій інвалідів України ”.

 

Голова Пирятинської

районної організації

інвалідів СОІУ    ... Читати далі »

Категорія: Новини | Переглядів: 442 | Додав: r_iden | Дата: 14.11.2016 | Коментарі (0)

Від імені депутата Полтавської обласної ради, керівника Пирятинського ПП «Крячківка-Агро-Плюс» Андрія Сімонова  відвідувачам факультету «Клуб англійської мови» вручено підручники з англійської мови. Слухачі «Університету третього віку» щиро подякували за корисні подарунки.

Категорія: Новини | Переглядів: 299 | Додав: r_iden | Дата: 13.11.2016 | Коментарі (0)

В переддень відзначення важливого для кожного свідомого українця свята - Дня української писемності та мови в територіальному центрі соціального обслуговування Пирятинського району зібрались відвідувачі «Університету трутього віку».

День української писемності та мови – свято, яке щороку відзначається в Україні 9 листопада. За православним календарем – це день, коли вшановують пам’ять Преподобного Нестора-Літописця, що був послідовником творців слов’янської письменості Кирила та Мефодія.

Волонтер територіального центру Василь Миленко розповів присутнім про походження та розвиток української мови, її непросту ходу історичними крученими стежками, про численні заборони та приписи щодо обмеження її у використанні, і, врешті, про ті неповторні художні вершини, які здолала наша мова, завдячуючи красному письменству.

Василь Степанович є членом Літоб’єднання «ЛітТерра», члени якого на волонтерських засадах надають соціально-педагогічні послуги громадянам похилого віку та інвалідам, які досягли 18-річного віку (проведення занять, лекцій, вечорів).

09.11.16

Категорія: Новини | Переглядів: 318 | Додав: r_iden | Дата: 13.11.2016 | Коментарі (0)

Факультатив «Умілі ручки» створений з метою розвитку індивідуальних творчих здібностей та удосконалення навичок роботи з різними матеріалами (папір, тканина, бісер та ін.). Відвідувачам прищеплюється любов  до мистецтва, виховується художній смак. Крім цього відвідування занять є просто відпочинком душі і тіла в теплій доброзичливій компанії.

Факультатив «Умілі ручки» розвиває творчі здібності особистості, пробуджує ініціативу і самовираження, надає впевненості в собі. Активна робота факультативу сприяє вихованню естетичної культури і працьовитості, розширенню кругозору, розвитку здатності сприймати і відчувати прекрасне.

 Займаючись в гуртку, підопічні відділення денного перебування можуть поглибити знання і вміння з вишивки хрестиком, робити вироби з паперу, навчитися основам квілінгу, побачити майстер-класи з в’язання гачком та спицями, самостійно робити декупаж та відкрити для себе багато різних технік та видів рукоділля. Заняття проводять молоді дівчата, волонтери, представники Церкви християн віри євангельської.

Запрошуємо Вас приєднатися до нашого факультативу і відкрити в собі нові можливості та безмежні творчі здібності.

... Читати далі »

Категорія: Новини | Переглядів: 363 | Додав: r_iden | Дата: 13.11.2016 | Коментарі (0)

В територіальному центрі проведено семінар для відвідувачів "Університету третього віку" (навчальної програми для людей похилого віку). На семінарі заступник начальника Пирятинського бюро безоплатної правової допомоги Володимир Орел поінформував присутніх про соціальну програму Уряду України, що полягає в наданні допомоги в захисті прав людей в суді за рахунок коштів державного бюджету. Наразі громадяни залишаються абсолютно беззахисними у випадку порушень своїх прав та нажаль, «платний» захист наразі по кишені не всім. Та завдяки державній програми є можливість отримання безоплатної правової допомоги. 

Під час семінару Володимир Орел зазначив: "Порушення прав соціально незахищенних верств населення є однією з найбільш гострих проблем, наші громадяни не знають своїх елементарних прав у відносинах з державними установами".  Основна мета роботи безоплатної правової допомоги полягає у сприянні доступу до правосуддя, а також попередження та усунення порушень прав громадян, людей пенсійного віку та інвалідів. 

Всі бажаючі мали змогу отримати консультацію з правових питань. Слухачів цікавили реформи у сфері пенсійного забезпечення, оформлення житлових субсидій на оплату житлово-комунальних послуг та земельні питання. Володимир Володимирович детально роз’яснив про всі види послуг та надав контакти бюро безоплатної правової допомоги.

Кожен бажаючий може звернутися до Пирятинського бюро правової допомоги за адресою: вул. Соборна, 41, 1 пов., те ... Читати далі »

Категорія: Новини | Переглядів: 524 | Додав: r_iden | Дата: 10.11.2016 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 4 5 6 7 8 ... 28 29 »