Субота, 27.07.2024, 10:46

Ви увійшли як Гість | Група "Гости"





       



 

 

                                 
Меню сайту
Категорії розділу
Календар
«  Листопад 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 23
Друзі сайту
04
04 
04
Літературне об'єднання Літте́рра 04
Ми на Facebook
Статистика

Онлайн всього: 8
Гостей: 8
Користувачів: 0

Головна » 2015 » Листопад » 29 » Про діяльність Територіального центру
22:57
Про діяльність Територіального центру

Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Пирятинського району утворено для здійснення соціального обслуговування та надання соціальних послуг громадянам, які перебувають у складних життєвих обставинах і потребують сторонньої допомоги за місцем проживання, в умовах стаціонарного проживання.

Повноцінно функціонує п’ять відділень: відділення соціальної допомоги вдома, соціально-медичних послуг, соціально-побутової адаптації, організації надання адресної натуральної та грошової допомоги, стаціонарне відділення для постійного або тимчасового проживання с. Вишневе. Станом на 01.11.2015 року надано соціальні послуги 2874 особам, з них 540 особам на платній основі. За надання платних послуг отримано 65,23 тис. грн. Вартість послуг розрахована відповідно до тарифів на платні соціальні послуги.

Відділення соціальної допомоги вдома надає соціальні послуги догляду вдома особам похилого віку, інвалідам, хворим (з числа осіб працездатного віку на період до встановлення їм групи інвалідності, але не більше ніж чотири місяці), які не здатні до самообслуговування. Станом на 01.11.2015 року у відділенні знаходиться  на обслуговуванні 540 громадян, з них: на безкоштовній основі – 471, на платній – 69; по місту обслуговується 260, у сільській місцевості – 280 громадян. Послуги надають 55 соціальних робітників ( по місту – 19, у сільській місцевості –36).

У відділенні організації надання адресної натуральної та грошової допомоги 995 осіб отримали 5832 соціально-побутові послуги. На платній основі надано 1823 послуг 395 особам, ( проти 1212 послуг в минулому році). Відділення надає 55 видів послуг, як на платній так і на безоплатні основі (8 послуг по ремонту взуття, 18 – по ремонту швейних виробів, 9 - машиніста прання, 18 - робітника з комплексного обслуговування, 2 – перукаря).

На базі відділення діє Пункт прокату технічних та інших засобів реабілітації. В пункті прокату знаходиться 169 засобів реабілітації. Завдяки благодійній допомозі у 2014 році, пункт прокату технічних та інших засобів реабілітації поповнено інвалідними візками (19 шт.), милицями (5 шт.) та ходунками (11 шт.). Протягом звітного періоду засоби реабілітації у тимчасове користування  отримали 149 осіб, в тому числі 17 осіб отримали послуги на платній основі. Автотранспортну послуга „соціальне таксі“ отримали 29 осіб, в тому числі 6 осіб в сільській місцевості. Соціально-незахищені верстви населення можуть отримати гуманітарну допомогу у вигляді одягу б\в, взуття б\в, постільної білизни, засобів особистої гігієни, тощо. Натуральну допомогу надано 487 особам, що проти минулого року на 64 особи більше. Завдяки співпраці з Церквою християн віри євангельської та Пирятинською організацією Товариства Червоного Хреста України, гуманітарну допомогу у вигляді одягу б\в та взуття б\в надано 194 малозабезпеченим громадянам, на загальну суму 6530 грн. Завдяки підтримці ПП Маслак О.В., ПП Куча В,М., ПП Самойлік Л.М., ПП Лопухова С.Г., ПП Галактіонова Л.М., ТОВ „АТБ-Маркет“, ТОВ „Фора“, натуральну допомогу у вигляді гарячих обідів отримали 16 осіб, на загальну суму 683,52 грн.; продовольчих товарів – 23 особи, на загальну суму 644,00 грн.

Відділення соціально-побутової адаптації надає соціально-побутові, соціально-педагогічні, соціально-медичні, психологічні, та інформаційні послуги. Працівники відділення регулярно проводять святкові заходи для підопічних (фото-звіти проведених заходів та робота інших відділів регулярно відображається на сайті територіального центру). За 10 місяців 2015 року відділенням взято на обслуговування 715 осіб, надано 10683 послуг.

У відділенні соціально-побутової адаптації введена нова послуга з психологічного супроводу членів сімей постраждалих учасників антитерористичної операції. З лютого 2015 року практичним психологом відділення за участі районної громадської організації „Жіночі ініціативи“ та благодійної організації „Благодійний фонд „Вектор – плюс““ проводяться діалоги-зустрічі з людьми похилого віку, жителями Пирятинського району та внутрішньо переміщеними особами з питань їх соціальної адаптації. Гордістю центру соціальної активності є поповнена власними силами бібліотека, послугами якої користуються підопічні відділень територіального центру.

Міжнародна практика „срібних“ університетів спрямована на реалізацію принципу „навчання впродовж життя“, покликаного сприяти адаптації людей старшого покоління, залучення їх до активного суспільного життя, розширення світогляду, створення умов для спілкування та самореалізації. Завдяки допомозі високоосвічених уважних волонтерів працює інноваційна модель соціально-педагогічної послуги „Університет ІІІ віку“, що має на меті впровадження та практичну реалізацію принципу навчання впродовж усього життя. У територіальному центрі У 2015 – 2016 навчальному році в „Університеті ІІІ віку“ розпочалося навчання на 6 факультетах та 5 факультативах. Нові знання здобувають 145 студентів.

Завдяки допомозі волонтерів та слухачів „Університету ІІІ віку“, організовано роботу по виготовленню шкарпеток для підтримки бійців Збройних Сил України та Національної гвардії України, що беруть участь в антитерористичній операції. До благодійних організацій передано 150 пар в’язаних шкарпеток, протягом І кварталу 2015 року виготовлялися сухі борщові набори. До благодійних організацій передано близько 50 кг шинкованої капусти, 30 кг червоного буряка, 17 кг моркви, 4 кг цибулі.

В центрі соціальної активності систематично проходять виставки художньо-прикладного мистецтва відвідувачів та волонтерів, до участі у виставках залучалися народні майстри як міста Пирятин, так Пирятинського району. Вироби відвідувачів територіального центру, а саме: Шігери Тетяни Володимирівни, Подгол Тетяни Петрівни, Гук Марії Федорівни, взяли участі у виставці робіт людей похилого віку в приміщенні Київської міської державної адміністрації (01.10.2015 по 04.10.2015).

Також у відділенні можна отримати послугу навчання навичкам їзди на інвалідному візку (надано 12 послуг 3 особам).

Відділення соціально-медичних послуг надає послуги на безкоштовній основі, а саме: консультація лікаря,вимірювання артеріального тиску, послуга з масажу, ряд фізіотерапевтичних послуг (всього 18 апаратів), послуги аромотерапії, фітотерапія, фототерапія, віброакустична терапія, спелеотерапія, послуга апаратом для стимуляції зору, оздоровлення в кабінеті лікувальної фізкультури з комплексом тренажерів (4 тренажери, 1 профілактор, 1 масажер напільний, 1 масажне обладнання Нуга Бест). При відділенні функціонує «Група здоров’я». Відділенням соціально-медичних послуг з початку року надано 21369 послуг 1011 громадянам, з них у сільській місцевості 572 особам та 439 по місту. З них інвалідів – 125 осіб.

Порівняно з попередніми роками спостерігається позитивна динаміка зростання кількості осіб, що бажають отримати якісні оздоровчо-профілактичні послуги у відділенні. У відділенні створені комфортні умови для відвідувачів, а матеріально-технічна база з кожним роком покращується. В квітні місяці 2015 року придбано апарат для місцевої дарсонвалізації „Корона“ та інгалятор.

У порівнянні з попереднім роком зросла потреба у наданні послуг з масажу та ЛФК  вдома, оскільки різко підвищилась кількість осіб, що страждають на гостре мозкове кровопорушення. Протягом  звітного періоду  надано послуги з масажу вдома 28 особам.

Протягом звітного періоду у відділенні  на заняттях «Групи здоров’я» впроваджено лікувальну гімнастику при остеохондрозі від Поля Брега.

З квітня місяця запроваджено роботу спеціалістів відділення в сільській місцевості та надано комплекс соціально-медичних послуг в 13-ти сільських населених пунктах Пирятинського району. Виїзди здійснені завдяки допомозі Давидівської, Дейманівської, Грабарівської, Харківецької, Великокручанської та Сасинівської сільських рад, а також ТОВ „Давидівський дар“, ФГ „Добробут-Агро-2013“, ТОВ „Леляківське“, ТОВ „Пирятинський делікатес“, ТОВ „Руда“, ТОВ „Баришівська зернова компанія“, ТОВ „Крячківка-Агро-ПЛЮС“.

Сасинівською сільської радою виділено 3 тис. грн. для підведення води до кімнати для підготовки медичних препаратів для проведення фізіотерапевтичних процедур.

З метою наближення соціальних послуг до сільського населення, постійно здійснюються виїзди у населені пункти району з залученням спеціалістів територіального центру.

Станом на 10.11.2015 року в стаціонарному відділенні для постійного або тимчасового проживання с. Вишневе проживає 24 громадянина (1 на платній основі). Рішенням 43 позачергової сесії 6-го скликання Пирятинської районної ради від 24.09.2015 року виділено 70 тис. грн. на придбання, встановлення, експлуатацію та обслуговування твердопаливного котла для опалення стаціонарного відділення. Твердопаливний котел введено в дію. Встановлення котла також відбулося за підтримки керівника комунального підприємства „Пирятинський міський водоканал“ Дуброва Миколи Яковича.

Для забезпечення роботи котла, отримано благодійну допомогу у вигляді дров від ПП „Удача“ (керівник Жданов О.І.). В стаціонарному відділенні проведено косметичний ремонт кухні та приміщення, де розміщено твердопаливний котел. Завдяки благодійній допомозі громадян Пирятинського району, план по заготівлі овочів на осінньо-зимовий період виконано 100%. Харківецькою сільської радою виділено 3 тис. грн. для викачки нечистот в стаціонарному відділенні для постійного або тимчасового обслуговування (с. Вишневе). Також грошову допомогу для викачки нечистот надавала ТОВ „Баришівська зернова компанія“.

Грабарівською сільською радою виділено 7 тис. грн. у вигляді міжбюджетного трансферту. Кошти освоєно на закупівлю обладнання та інвентарю для стаціонарного відділення, поповнення матеріально-технічної бази відділення організації надання адресної натуральної та грошової допомоги для надання послуг перукаря, та закуплено 2 апарати (для фізіотерапевтичних процедур) для відділення соціально-медичних послуг.

Рішенням 44 позачергової сесії 6-го скликання Пирятинської районної ради від 20.10.2015 року виділено 34,88 тис. грн. Кошти освоєно на придбання 2-ох пральних машин, генератора, газонокосарки та бензопили для стаціонарного відділення.

З метою залучення благодійної допомоги, територіальним центром неодноразово направлялися листи до сільських рад району. Тому хочеться подякувати всім небайдужим, які завжди відгукуються на допомогу для людей, які потребують підтримки. Люди з обмеженими можливостями самореалізації не повинні втрачати шанс бути суспільно корисними, мати гарантію певної життєвої стабільності, оптимістичні перспективи на реалістичні надії на гідне життя.

 

Директор територіального центру

соціального обслуговування

(надання соціальних послуг)

Пирятинського району                                                                     А.А. Сальницька

Категорія: Новини | Переглядів: 524 | Додав: r_iden | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar