П`ятниця, 19.04.2024, 05:03

Ви увійшли як Гість | Група "Гости"





       



 

 

                                 
Меню сайту
Категорії розділу
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 23
Друзі сайту
04
04 
04
Літературне об'єднання Літте́рра 04
Ми на Facebook
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Архів матеріалів

            Виставка вишивки народної майстрині з села Смотрики Ольги Василенко відкрилась 17 лютого 2015 року у Центрі соціальної активності Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Пирятинського району.  В експозиції представлені вишиті сорочки, серветки та рушники.  Під час відкриття виставки вишивальниця розповіла присутнім багато цікавого про своє багаторічне творче захоплення улюбленим заняттям.

         Адже, вишитий рушник на Україні - здавна неодмінний атрибут традиційних народних свят.  Важливі події в житті народу ніколи не обходились без рушників. Вишитий рушник завжди був знаком гостинності, на ньому підносили дорогім гостям хліб-сіль; на рушниках приймали новонароджених, а також проводжали людину в останню путь. Під час будівництва нового дому рушниками піднімали сволок, а потім дарували їх будівельникам. Без рушників не обходилось і весілля. Рушник, на я ... Читати далі »

Категорія: Дозвілля | Переглядів: 519 | Додав: r_iden | Дата: 23.02.2015 | Коментарі (0)

    

       07 лютого 2015 року в районному Будинку культури відбувся благодійний концерт на підтримку наших земляків військовослужбовців, які захищають Україну на Сході «Не залишимо наших воїнів наодинці з війною».

      Кожен, хто заплатив 10 гривень за вхід, і кожен виконавець, який виступив безкоштовно, зробив свій внесок у доброчинну справу підтримки воїнів-пирятинців!

      Виступали на благодійному концерті учасники вокального ансамблю «Пролісок» (керівник – Тетяна Картаєва), який діє на базі Центру соціальної активності Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Пирятинського району.

      Організатори благодійного заходу - журналіст "Пирятинських вістей" Світлана Довгенко та засновники сайту "Укр-Лайф" Сергій Довженко та Денис Москалець.

       В ході концерту на потреби наших солдат земляків було зібрано 6233 грн. Для пораненого в зоні АТО пирятинця Олексія Замірка 1221 грн.

  ... Читати далі »

Категорія: Благодійність | Переглядів: 465 | Додав: r_iden | Дата: 12.02.2015 | Коментарі (0)

         

         У Центрі соціальної активності відкрилась виставка майстрині – вишивальниці Раїси Ільєнко. На експозиції представлені вишиті ікони, портрети українських письменників, рушники та серветки.

        В доробку майстрині роботи різної складності, та мають різні техніки: стебнівка, низинка, хрестик, подвійний хрестик, квадратики ординарні та роздвоєні, виколювання мережки та ін.

           Та яку тему не обрала б майстриня, яка до того ж є волонтером факультативу «Умілі ручки», нею керує бажання дарувати людям прекрасне. Тож  Раїса Іллівна  запрошує всіх охочих  долучитися до мистецтва вправного володіння голкою.

           Щиро запрошуємо всіх бажаючих, прийти  помилуватися роботами вишивальниці. Виставка триватиме у Територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Пирятинського району до кінця місяця з 08.00 до 16.30 щодня, окрім суботи та неділі за адресою :

м. Пирятин, вул.Леніна, 23. Центр соціальної активності.

 

Поїденчук

 

... Читати далі »

Категорія: Дозвілля | Переглядів: 754 | Додав: r_iden | Дата: 12.02.2015 | Коментарі (0)

       03 лютого 2015 року слухачі факультету “Краєзнавство та екологія”,  “Університету третього віку” зібрались, щоб провести тематичний захід по вшануванню пам’яті “витязя української поезії” , нашого земляка - Василя Симоненка. Згадати основні віхи життя і творчості поета, доторкнутись до авторських проникливих рядків допоміг волонтер Василь Миленко.

          Справили неперевершене враження на слухачів факультету аудіо записи віршів у виконанні поета. Здавалось, що сам автор знаходиться поруч, і сповнює усіх непереборним духом правди та любові до родини. українського народу та України.

          Натхненні проникливими рядками Василя Симоненка, слухачі факультету виконали музичні твори на вірші поета.

 

03.02.2015

 

 

 

Категорія: Новини | Переглядів: 496 | Додав: r_iden | Дата: 06.02.2015 | Коментарі (0)

        

             3 лютого 2015 року у   відділенні соціально-побутової адаптації відбулася зустріч  з  Столець Олександром Михайловичем, жителем м. Пирятин, який з вересня 2014 року в зоні АТО.

            Олександр – командир 9 роти 92-ої модернізованої бригади, яка перебуває в районі села Трьохізбенка на Луганщині, яке знаходиться на лінії фронту під постійним обстрілом бойовиків. Відвідувачі Центру соціальної активності Левченко – Дорошко Людмила Фролівна, Опартій Світлана Павлівна, Цубера Наталія Іванівна, Фесина Леся, Гайдук Віра, Козін Любов  долучилися до збору теплих речей для наших бійців. Своїми вмілими ручками вони вже вив’язали більше 100 пар теплих носків,які неодноразово раніше передавалися через волонтерів у зону АТО.  Знаючи, що Олександр від’їжджає, ми його запросили у Територіальний центр та передали в’язані носки для його побратимів – пирятинців, полтавців. Під час зустрічі присутні побажали Олександру міцності духу та повернення додому живим і здоровим з перемогою.

  ... Читати далі »

Категорія: Новини | Переглядів: 450 | Додав: oku | Дата: 03.02.2015 | Коментарі (0)

 

         27 січня 2015 року на базі Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Пирятинського району, з метою запровадження послуг з надання психологічної підтримки сімей внутрішньо переміщених осіб, поранених, загиблих, зниклих учасників АТО був проведений зональний семінар для психологів територіальних центрів Лубенського, Пирятинського, Чорнухинського, Оржицького, Лохвицького, Гребінківського, Гадяцького районів та м. Лубни.   

         Директор Територіального центру Антоніна Сальницька щиро привітала колег, які завітали на Пирятинщину на навчання та побажала всім успіху в опануванні нових знань та застосування їх на практиці.

        Тренер Юлія Кабушка провела навчання для психологів з основ психотравматології,  специфіки роботи з дітьми, які постраждали від посттравматичного стресового розладу, наративної терапії та ознайомила присутніх з основними принципами надання допомоги особам, які постраждали  від  посттравматичного стресового розладу. Кожен з учасників навчання виконав практичні вправи з екстерналізації проблеми та ідентифікації потреб.

... Читати далі »

Категорія: Новини | Переглядів: 471 | Додав: oku | Дата: 28.01.2015 | Коментарі (0)

      

   17 січня 2015 року у Центрі соціальної активності в с. Вишневе на прохання слухачів факультету «Фольклорний» «Університету третього віку» відбулася творча зустріч з народним аматорським фольклорним ансамблем «Горлиця» з с. Давидівка. Колектив відразу відгукнувся на запрошення і виступив із новою концертною програмою.

    Всіх присутніх на творчому вечорі ансамблю щиро привітала з Новорічними святками директор територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Пирятинського району Антоніна Сальницька та вручила Грамоти волонтерам, які працюють у с. Вишневе із людьми поважного віку.

        Під час творчого вечора «Народна пісня – цілюще джерело», жителі села, відвідувачі Центру соціальної активності, підопічні стаціонарного відділення с. Вишневе  спілкувалис ... Читати далі »

Категорія: Дозвілля | Переглядів: 655 | Додав: r_iden | Дата: 20.01.2015 | Коментарі (0)

 

  16 січня 2015 року у Центрі соціальної активності  територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Пирятинського району зібралися разом у Новому році  на соціально – мистецькому святі «Новорічні святки – 2015» відвідувачі, слухачі, волонтери, друзі та однодумці, люди з особливими потребами,  колеги по роботі, щоб віншувати один одного з Новорічними та Різдвяними святами.

      Новий рік, Різдво, Святки, Хрещення – це ті новорічні свята, які ми з нетерпінням чекаємо, яким завжди раді. Саме ця пора приносить нам довгоочікувані зустрічі та спілкування з друзями, подарунки, сюрпризи. Святкові дні, які називають Святками тривали два тижні - з 6 по 19 січня. У ці дні було прийнято займатися меценатством, допомагати старим, бідним, хворим, роздавати подарунки дітям.

... Читати далі »

Категорія: Дозвілля | Переглядів: 505 | Додав: r_iden | Дата: 19.01.2015 | Коментарі (0)

     В перший день Старого Нового року, коли українська православна церква  відмічає свято Обрізання Господнього та вшанування пам'яті. Василя Великого, відвідувачі Центру соціальної активності Територіального центру соціального обслуговування, слухачі “Університету третього віку” прийняли участь у святковій службі у Свято-Троїцькій церкві, що в селі Березова Рудка.

     Пирятинці привітали настоятеля церкви отця Василя з його днем народження, побажали щастя, здоров’я, довголіття та подарували книжку “Історичні пам’ятки Пирятинщини”.

... Читати далі »

Категорія: Дозвілля | Переглядів: 474 | Додав: r_iden | Дата: 18.01.2015 | Коментарі (0)

     8 січня 2015 року минуло 80 років від дня народження українського поета та журналіста Василя Андрійовича Симоненка. 2015 рік  на Полтавщині, де він народився, оголошено роком Симоненка.

   В дні вшанування пам’яті поета, для відвідувачів Центру соціальної активності, слухачів «Університету  третього віку», Територіальним центром соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Пирятинського району було організовано   тематичну екскурсію на батьківщину Василя Симоненка. Учасники поїздки відвідали хату-музей поета в с. Біївці Лубенського району, де народився поет та взяли участь в урочистостях з нагоди 80-річчя від дня народження видатного українського поета та громадського діяча Василя Симоненка, поклали квіти до його пам’ятника, ушанувавши світлу пам’ять  поета.

< ... Читати далі »

Категорія: Дозвілля | Переглядів: 590 | Додав: r_iden | Дата: 12.01.2015 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 25 26 27 28 29 »