Субота, 20.04.2024, 10:19

Ви увійшли як Гість | Група "Гости"





       



 

 

                                 
Меню сайту
Категорії розділу
Календар
«  Травень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 23
Друзі сайту
04
04 
04
Літературне об'єднання Літте́рра 04
Ми на Facebook
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2015 » Травень » 9 » "Вклонімося великим тим рокам"
10:04
"Вклонімося великим тим рокам"

07 травня 2015 року у Територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Пирятинського району відбувся культурно-мистецький захід «Вклонімося великим тим рокам»  з нагоди 70-ї річниці завершення Другої Світової війни та 70-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі.

Напередодні святкових днів в Територіальному центрі вшанували пирятинців – інвалідів, ветеранів війни, дітей війни, працівників тилу, вдів за їх невмирущий подвиг. Хвилиною мовчання присутні увічнили пам'ять про загиблих у Другій Світовій війні та в зоні проведення АТО.

Привітали ветеранів зі святом голова райдержадміністрації Олег Куча, голова районної ради Сергій Пазюк, заступник міського голови Ігор Шикеринець, начальник управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації Володимир Гудзь та директор Територіального центру Антоніна Сальницька.  Гості побажали ветеранам та їхнім родинам міцного здоров’я, активного довголіття, родинного затишку, мирного неба над головою та впевненості у майбутньому.

      

Учасники святкового заходу вшанували хвилиною мовчання пам'ять загиблих побратимів, згадали юність та роки бойової слави. Вже традиційно щороку напередодні свята Перемоги ветерани збираються в територіальному центрі за святковим столом із солдатською кашею та бойовими сто грам.

Для ветеранів  відбувся великий святковий концерт за участю народного хорового колективу клубу «Ветеран»  (художній керівник – Олексій Миленко, концертмейстер Володимир Луценко), пісні військової доби прозвучали у виконанні лауреата Літературно-мистецької премії  ім. Д. О. Луценка – Валентини Стельмах, Руслана  Довженка,  народного аматорського вокального ансамблю «Горлиця» з Давидівки (художній керівник Надія Ліневська), дуету у складі  Надії Чайковської та Галини Іщенко з Харківець, вокального ансамблю терцентру «Пролісок» (художній керівник Тетяна Картаєва), та Олександра Цубери. 

Уривок із поеми О. Твардовського з високою виконавською майстерністю прочитав  волонтер факультативу «Міцний дух – високі результати» Дмитро Шаповал. Валентина Котенко зворушливо прочитала вірш «Листи» нашого земляка,  поета-фронтовика, Лауреата Національної премії ім. Т. Шевченка Дмитра Луценка.

Вихованці  Будинку дитячої та юнацької творчості, члени театрального гуртка «Живе слово» (керівник Тетяна Боровенська) Мороз Альона, Розумейко Олексій, Бондаренко Настя та Гербіченко Женя   подарували ветеранам попурі із віршів на військову тематику та літературно-мистецьку композицію «За мир!».

Минають роки, відлітаючи у вічність… Все далі і далі відходять від нас грізні і важкі роки Другої світової війни, але не згасає пам’ять про тих, хто ціною власного життя здобував Велику Перемогу!

 

Категорія: Новини | Переглядів: 573 | Додав: r_iden | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar