Субота, 27.04.2024, 06:00

Ви увійшли як Гість | Група "Гости"





       



 

 

                                 
Меню сайту
Категорії розділу
Календар
«  Червень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 23
Друзі сайту
04
04 
04
Літературне об'єднання Літте́рра 04
Ми на Facebook
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2015 » Червень » 2 » Випуск слухачів Університету третього віку
15:33
Випуск слухачів Університету третього віку

    28 травня 2015 року у територіальному центрі соціального обслуговування Пирятинського району був святковий і визначний день у житті  слухачів та викладачів - волонтерів  Університету третього віку.

 

Відбувся святковий випуск 55 найкращих, найталановитіших слухачів 7 факультетів «Мистецтвознавство», «Здоровий спосіб життя», «Основи комп’ютерної грамоти», «Кулінарія», «Релігія і суспільство», «Дім, сад, город», «Краєзнавство і екологія» та 5 факультативів, «Умілі ручки», «Образотворче мистецтво», «Ландшафтний дизайн», «Міцний дух – високі результати», «Квітникарство», які успішно діяли протягом 2014-2015 навчального року у відділенні соціально-побутової адаптації Територіального центру.

           Зараз в науці та соціальній практиці збільшився інтерес до геронтологічних проблем. Вихід на заслужений відпочинок є одним з найбільш змінних моментів на життєвому шляху літньої людини, що веде за собою пошук нових шляхів реалізації життєвої активності. Збереження активного життя за допомогою навчання - одна з актуальних тем сучасних наукових досліджень в галузі геронтології.

 

 Із закінченням навчального року всіх слухачів привітала заступник голови районної державної адміністрації Світлана Педь.

            Наказ про   випуск слухачів Університету третього віку зачитала   директор  територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Пирятинського району Антоніна Сальницька, яка щиро привітала всіх з успішним закінченням навчання в Університеті та побажала слухачам міцного здоров’я, добробуту, активного довголіття і запросила пирятинців до вступу в Університет з нового навчального року, який розпочнеться у вересні.

        За дорученням та від імені волонтерів виступив Василь Миленко – ректор Університету третього віку. Від вдячних слухачів волонтерам, в знак великої вдячності та поваги, запашний пирятинський коровай вручила активна відвідувачка Центру соціальної активності, народна умілиця та слухач Університету Катерина Гиренко, яка у віршованій формі привітала всіх присутніх з визначною подією. 

 

     

Настоятель Свято-Вознесенської релігійної громади Української православної церкви Київського патріархату Микола Ціко – щиро вітав слухачів і подякував їм за активність, життє стверджувальний настрій, небайдужість до життя.

 Вітали випускників зі святом і аматори народного мистецтва Пирятинщини. Запальні, жартівливі пісні звучали від  учасників народного аматорського колективу «Чураївна» з Дейманівки, (керівник Світлана Монько), пісенні вітання та найкращі побажання лунали від народного аматорського вокального ансамблю  «Берегиня» з Повстина, (художній керівник Юрій Іванченко) та  народного аматорського вокального ансамблю «Приудайські козаки» з Великої Кручі (керівник Микола Василенко).

       Мелодії запальних українських таночків звучали у виконанні дуету в складі Дмитра Шокодька та Любові Ніколаєвої. Привітала слухачів Університету Лауреат Міжнародних, Всеукраїнських та обласних пісенних конкурсів  Надія Ліневська з Давидівки.   

       Майстерно читали поезію та прозу Альона Мороз (Д.Луценко «Не прочитані листи») та Настя Бондаренко (О.Вишня «Дідів прогноз»)  - вихованці театрального гуртка «Живе слово» Будинку дитячої та юнацької творчості (керівник Тетяна Боровенська).

    Українські народні пісні співали фольклорний колектив хору «Ветеран» (керівник Марія Голінська) та вокальний ансамбль «Пролісок» Центру соціальної активності, (керівник Тетяна Картаєва).

  Танок «Козачок з бубном» –  майстерно виконали солісти хореографічного колективу «Стиль» ШЕВ Олег Плис та Дарина Шевченко (керівник Наталія Шульженко)

     Віночок українських мелодій звучав у виконанні Миколи Івановича Василенка – віртуозного гармоніста, керівника народного аматорського вокального ансамблю «Приудайські козаки».

     Запальний гумор дарував присутнім аматор народного мистецтва з Великої Кручі Микола Чиренко.

    Всіх артистів присутні вітали гучними оплесками.

     На святі була  висловлена щира подяка народним умілицям Вірі Дорошенко, Людмилі Левченко-Дорошко, слухачам факультативу «Образотворче мистецтво», які представили свої творчі роботи на виставці. Окрема подяка пролунала  благодійникам, які долучилися до проведення цього заходу. Це Вареник Лариса Володимирівна – ПП РССТ «Пирятинський ринок»,   Дудник Сергій Васильович – ДП «Пирятинський держлісгосп»,  Оверченко Ніна Панасівна – приватний підприємець,  Таран Ірина Олексіївна – районна громадська організація «Жіночі ініціативи», Кузовкова Юлія Василівна громадська організація «Благодійний фонд Вектор плюс», Миленко Володимир Миколайович  -ТОВ « Дейманівський дар», Копорх Зінаїда Михайлівна – районне відділення НАСК «Оранта».     Колектив територіального центру висловлює щиру подяку за співпрацю     Стадник Людмилі Марківні – директору Будинку дитячої та юнацької творчості, Луценку Володимиру Миколайовичу – директору школи естетичного виховання.

На завершення свята всіх присутніх частували

смаколиками від факультету «Кулінарія» Університету третього віку.

 

Білоброва

Категорія: Новини | Переглядів: 715 | Додав: oku | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar