Середа, 24.04.2024, 11:58

Ви увійшли як Гість | Група "Гости"





       



 

 

                                 
Меню сайту
Категорії розділу
Календар
«  Січень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 23
Друзі сайту
04
04 
04
Літературне об'єднання Літте́рра 04
Ми на Facebook
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2017 » Січень » 4 » Про роботу відділення соціальної реабілітації у 2016 році
00:20
Про роботу відділення соціальної реабілітації у 2016 році

                         

Добро – це основа світу, і його основою можна назвати працівників відділення соціальної реабілітації.

Клієнти, які обслуговуються відділенням – люди самотні, літні, незаможні, з ослабленим здоров’ям, обмеженою руховою активністю, інваліди, ветерани війни та праці.                                                                                                                 

Відділення соціальної реабілітації  обслуговує громадян  незалежно  від  їх  сімейного стану,  які  не  мають  медичних  протипоказань  для перебування в колективі  та  потребують  соціально-медичних   послуг. Для відвідувачів відділення соціальної реабілітації створено комфортні умови для перебування. Приміщення облаштоване пандусом для вільного і безперешкодного доступу інвалідів.

Відділенням соціальної реабілітації безкоштовно надається наступний перелік послуг, а саме:

  • консультація лікаря                              
  • вимірювання артеріального тиску
  • послуги з масажу
  • фізіотерапевтичні послуги (магнітотерапія, інгаляції, електрофорез,ультразвукова терапія)
  • послуги аромотерапії
  • фітотерапія
  • фототерапія
  • віброакустична терапія
  • спелеотерапія
  • оздоровлення в кабінеті лікувальної фізкультури з комплексом тренажерів

- безкоштовно на дому надаються послуги з масажу та ЛФК тим людям, які за станом здоров'я не можуть прийти у відділення.

При відділенні створена «Група здоров’я». 

У відділенні працюють лікар, медичні сестри та сестра медична з ЛФК. Для надання послуг відділення має: масажний кабінет, фізіотерапевтичний кабінет та кабінет ЛФК, які оснащенні фізіотерапевтичним та реабілітаційним обладнання.

Кабінет фізіотерапії обладнаний сучасними апаратами:

• Гімалайська соляна лампа.  Іонізація повітря негативними іонами благотворно діє при захворюваннях органів дихання, алергії, зміцнює імунітет і підвищує життєвий тонус.

• Апарат для стимуляції зору GM-368. Застосовується для лікування та профілактики короткозорості, далекозорості легкої та середньої тяжкості, псевдо міопії, підвищення гостроти зору, зняття втоми очей.

• Вітафон -Т. Застосовується для профілактики і лікування різних захворювань запального і травматичного характеру. Має широкий спектр показань ( аденома передміхурової залози, артрит, безсоння, бронхіт, отит, гайморит, гастрит,гіпертонія, глаукома , остеохондроз, перелом, простатит, профілактика простудних захворювань, трофічні виразки та багато ін.).

• Дюна – Т. Застосовується при широкому спектрі захворювань (запаленні верхніх дихальних шляхів,вірусних інфекціях, захворюванні опорно-рухової системи, трофічних порушеннях в тканинах ,запальних захворюваннях шкіри та підшкірної клітковини на ранніх стадіях,лікуванні травм)

• Компресорний інгалятор  «Panda». Застосовується при захворюваннях верхніх дихальних шляхів (ОРЗ, ГРВІ), бронхітах, астмі.

• Апарат УВЧ-60. Дія електричним або магнітним полем ультрависокої частоти. Найкраще вивчена дія електричного поля УВЧ на запальні процеси, органи дихальної системи, при порушеннях кровообігу, при паталогіях переферичної нервової системи.

• Апарат «Алімп-1». Для лікування захворювань суглобів кінцівок (артрити, артрози, посттравматичні стани).

• Апарат «Корона». Показання: гіпертонічна хвороба 1-2 ступеню, неврози, безсоння, захворювання шкіри.

• Апарат «Промінь». Для кварцювання та знезараження приміщень та з метою бактерицидного впливу на запалені ділянки шкіри.

• Апарат «Аромотерапія». Для очищення та ароматизації повітря.

• Апарат «Поток-1». Застосовується при захворюваннях нервової системи, ураженнях нервових корінців, узлів, невростеніях, міозитах, артритах.

«МАГ-30-4». Застосовується при артритах обмінного характеру, невралгії,ліквідації наслідків інсульту, черепно - мозкових травм, виразковій хворобі шлунку, наслідках травм та переломів.

• Апапрат для електростимуляції «Ампліпульс-5». Застосовується при невритах, плекситах, невралгії, радикуліті, люмбаго.

• Апарат «Електросон ЕС-10-05». Для нормалізації сну.

• Апарат магнітотерапевтичний низькочастотний «Полюс-4». Для лікування захворювань суглобів кінцівок (артрити, артрози, посттравматичні стани.

• Апрарат «УЗТ-1-01 Ф». Застосовується при невритах, плекситах, артрозах, остеохондрозах, шпорах, хронічних бронхітах та плевритах.

У відділенні діє також кабінет лікувальної фізкультури, де пенсіонери та  інваліди можуть оздоровитися на тренажерах:

• Релакс - ліжко Нуга Бест.  Допоможе при таких недугах: остеохондроз хребта, радикуліт, ревматоїдний артрит, депресивні стани, неврози, артеріальна гіпертонія, виразкова хвороба шлунка, гастрити, холецистити, пневмонія, бронхіальна астма, простатит - це далеко неповний список захворювань, з якими бореться масажер.

• Тренажер «Велосипед». Являє собою імітацію велосипеда та визнаний одним із самих поширених різновидів кардіотренажерів. Підходить для користувачів будь-якої фізичної підготовки, не залежно від статі та віку, рекомендується лікарями для профілактичних та оздоровчих цілей. Цей тренажер в першу чергу призначається для покращення самопочуття та загального тонусу організму. Велотренажер визнано, як найкращий спосіб:

  •  позбавитися надлишкової ваги;
  •  укріпити м’язи сідниць, ніг та ін.. ;
  •  покращити роботу  серцево-судинної системи;
  •  укріпити дихальну систему.

• Тренажер «Бігова доріжка». Для тренування м’язів нижніх кінцівок дозованою ходьбою та бігом;

 Тренажер «Універсал» . Призначений для тренування м'язів верхнього плечового поясу, м'язів спини, м'язів ніг і сідниць.

• Тренажер «Тотал - Жим». Багатофункціональний тренажер, який дозволяє під час тренування змусити працювати практично  всі основні м’язи  вашого тіла. Тотал-жим має специфічну конструкію, яка дає можливість використовувати її людям з різним рівнем фізичного розвитку.

Профілактор «Євмінова».  Для профілактики і лікування захворювань хребта

 • Масажер напільний. Вібромасажер ідеально підходить для занять пассивною  гімнастикою; дозволяє швидко схуднути без особливих зусиль. Заняття з вібромасажером покращують кровообіг та зменшують кількість підшкірних жирових відкладень; за допомогою масажних поясів, вібромасажер приводить в тонус усі м’язи тіла, знімає втому, досягається чудова фізична форма.

 • Шведська стінка. Призначена для загальної фізичної підготовки

        Здоров'я та молодість є доступними у відділенні соціальної реабілітації. Завдяки «Групі здоров’я», яка започаткувала свою роботу в жовтні 2012 року відвідувачі відділення  можуть займатись оздоровчою фізкультурою. Група здоров'я для людей похилого віку - це оздоровча секція, де літні люди та середнього віку мають змогу подбати про власне здоров'я та займатись оздоровчою гімнастикою. Сестра медична з ЛФК підбирає для кожного фізичні навантаження і поради щодо харчування.

Двічі на тиждень сестра медична з ЛФК проводить з пенсіонерами та інвалідами загального захворювання оздоровчу та дихальну гімнастику, виконують вправи для зниження маси тіла. Метою занять є покращення функції опорно-рухового апарату, органів дихання, серцево-судинної системи, зменшення ваги, що збільшує рухову активність. З кожним заняттям збільшується кількість прихильників здорового способу життя.

З настанням тепла заняття з «Групою здоров’я» сестра медична з ЛФК проводить  на свіжому повітрі, а в холодний період року в тренажерному залі.

Порівняно з попередніми роками спостерігається позитивна динаміка зростання кількості осіб, що бажають отримати якісні оздоровчо-профілактичні послуги у відділенні. Протягом року проводилася інформаційно-роз’яснювальна робота серед населення по наданню соціально – медичних послуг, шляхом розповсюдження пам’яток. З кожним роком у відділенні соціальної реабілітації покращується матеріально-технічна база.  

В листопаді місяці 2016 року забезпечено холодною та гарячою проточною водою масажний кабінет та підсобне приміщення фізіотерапевтичного кабінету.                             

Вся робота відділення соціальної реабілітації направлена на розширення переліку послуг, які надаються відвідувачам, та підвищення їх якості.

В напрямку наближення соціальних послуг до населення віддалених населених пунктів району продовжується започаткована відділенням робота з 01 квітня 2015 року по наданню медичних послуг сільському населенню за місцем проживання.

Протягом 2016 року всього надано 8502 послуги жителям сіл Харківці - 2 рази, Кейбалівка, Повстин – 3 рази, Сасинівка, Грабарівка, Олександрівка, Давидівка, Дейманівка, Вишневе, Крячківка, Білоцерківці, Вікторія, Смотрики, Вечірки, Б.Рудка, В.Круча та Н.Мартиновичі – 2 рази.

Для надання соціально-медичних послуг пенсіонерам та особам з обмеженими фізичними можливостями в сільській місцевості, запроваджено виїзні прийоми спеціалістами в  села району.  

Вивчено потребу громад сільських рад у наданні соціально-медичних послуг. Налагоджено взаємозв’язок з головами сільських рад, фельдшерсько - акушерськими пунктами, амбулаторіями. З метою виявлення осіб, що підпадають під категорії обслуговування та потребують надання соціальних послуг та максимального охоплення чисельності жителів сільських громад, надання якісних соціально-медичних послуг, розроблено графік виїздів у села району.

За 2016 рік відділенням надано 25115 послуг 1153 особам. А саме: лікар-терапевт надав консультацію 929 особам – 929 послуг, послугою з вимірювання артеріального тиску скористалося  1153 особи 7019 послуг, медична сестра з фізіотерапії надала послуги 453 особам, що отримали 6437 послуг, 36 осіб отримали 385 послуг з аромотерапії, 140 осіб отримали 1799 послуг з фітотерапії, послугу з ЛФК отримали 98 осіб (1169 послуг), 664 особи отримали направлення на масаж та отримали 7017 послуг, релакс - ліжком Нуга Бест скористалося 29 осіб (360 послуг).

Запрошуємо до відділення мешканців міста та району, а саме: громадян пенсійного віку та інвалідів, які досягли 18-річного віку.

Для отримання соціально – медичних послуг необхідно мати такі документи:

     1. Паспорт;

     2. Ідентифікаційний код;

     3. Пенсійне посвідчення;

     4. Медичний  висновок  про   потребу   в   соціально-медичних послугах  та  відсутність медичних протипоказань для перебування в колективі;

     5.Довідка про склад сім'ї або зареєстрованих у житловому приміщенні/будинку осіб;

     6. Довідка про доходи за останні шість місяців, що передують місяцю   звернення  за  встановленням  диференційованої  плати  за надання соціальних послуг.

Тож, запрошуємо всіх мешканців нашого міста та району з числа осіб пенсійного віку, інвалідів та громадян, які потрапили в складні життєві обставини, скористатися безкоштовними соціально-медичними послугами відділення соціальної реабілітації  та поліпшити своє фізичне здоров’я.

 Відділення працює щоденно з 8.00 - до 17.00

П’ятниця з 8.00 до 15.30

Обідня перерва з 12.00 до 13.00

Вихідні дні: субота,  неділя.

Наша адреса:

м.Пирятин

вул. Соборна, 23

Контактні телефони: 2-05-91

Ми завжди раді допомагати Вам! 

Категорія: Новини | Переглядів: 329 | Додав: r_iden | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar