П`ятниця, 29.03.2024, 02:26

Ви увійшли як Гість | Група "Гости"





       



 

 

                                 
Меню сайту
Категорії розділу
Календар
«  Січень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 23
Друзі сайту
04
04 
04
Літературне об'єднання Літте́рра 04
Ми на Facebook
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2016 » Січень » 13 » Про роботу відділення соціально-медичних послуг у 2015 році
16:06
Про роботу відділення соціально-медичних послуг у 2015 році

Чинним документом, що регулює роботу відділень територіального центру, є постанова Кабінету Міністрів України від 29 грудня 2009 року №1417 “Деякі питання діяльності територіальних центрів соціального обслуговування (надання соціальних послуг)”, відповідно  до якої при територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Пирятинського району діє відділення соціально-медичних послуг.                           

Добро – це основа світу, і його основою можна назвати працівників відділення соціально-медичних послуг.

Клієнти, які обслуговуються відділенням – люди самотні, літні, незаможні, з ослабленим здоров’ям, обмеженою руховою активністю, інваліди, ветерани війни та праці.                                                                                   

Відділення соціально – медичних послуг обслуговує громадян  незалежно  від  їх  сімейного стану,  які  не  мають  медичних  протипоказань  для перебування в колективі  та  потребують  соціально-медичних   послуг. Для відвідувачів відділення соціально – медичних послуг створено комфортні умови для перебування. Приміщення облаштоване пандусом для вільного і безперешкодного доступу інвалідів.

Відділенням соціально – медичних послуг безкоштовно надається наступний перелік послуг, а саме:

  • консультація лікаря                              
  • вимірювання артеріального тиску
  • послуги з масажу
  • фізіотерапевтичні послуги (магнітотерапія, інгаляції, електрофорез,ультразвукова терапія)
  • послуги аромотерапії
  • фітотерапія
  • фототерапія
  • віброакустична терапія
  • спелеотерапія
  • оздоровлення в кабінеті лікувальної фізкультури з комплексом тренажерів

- безкоштовно на дому надаються послуги з масажу та ЛФК тим людям, які за станом здоров'я не можуть прийти у відділення.

При відділенні створена «Група здоров’я». 

       У відділенні працюють лікар, медсестри з фізіотерапії та з масажу, інструктор з ЛФК. Для надання послуг відділення має: масажний кабінет, фізіотерапевтичний кабінет та кабінет ЛФК, які оснащенні фізіотерапевтичним та реабілітаційним обладнанням.

Медична сестра з масажу Зарецька Л.М. під час роботи

Кабінет фізіотерапії обладнаний сучасними апаратами:

• Гімалайська соляна лампа.  Іонізація повітря негативними іонами благотворно діє при захворюваннях органів дихання, алергії, зміцнює імунітет і підвищує життєвий тонус.

• Апарат для стимуляції зору GM-368. Застосовується для лікування та профілактики короткозорості, далекозорості легкої та середньої тяжкості, псевдо міопії, підвищення гостроти зору, зняття втоми очей.

• Вітафон -Т. Застосовується для профілактики і лікування різних захворювань запального і травматичного характеру. Має широкий спектр показань ( аденома передміхурової залози, артрит, безсоння, бронхіт, отит, гайморит, гастрит,гіпертонія, глаукома , остеохондроз, перелом, простатит, профілактика простудних захворювань, трофічні виразки та багато ін.).

• Дюна – Т. Застосовується при широкому спектрі захворювань (запаленні верхніх дихальних шляхів,вірусних інфекціях, захворюванні опорно-рухової системи, трофічних порушеннях в тканинах ,запальних захворюваннях шкіри та підшкірної клітковини на ранніх стадіях,лікуванні травм)

• Інгалятор. Застосовується при захворюваннях верхніх дихальних шляхів (ОРЗ, ГРВІ), бронхітах, астмі.

• Апарат «Біоптрон-ПРО». Широко використовується при гіпертонії, артритах, невритах, плекситах, захворюваннях шкіри: екзема, вугрі та ін., травмах м’яких тканин; має знеболювальний ефект.

• Апарат УВЧ-60. Дія електричним або магнітним полем ультрависокої частоти. Найкраще вивчена дія електричного поля УВЧ на запальні процеси, органи дихальної системи, при порушеннях кровообігу, при паталогіях переферичної нервової системи.

• Апарат «Алімп-1». Для лікування захворювань суглобів кінцівок (артрити, артрози, посттравматичні стани).

• Апарат «Корона». Показання: гіпертонічна хвороба 1-2 ступеню, неврози, безсоння, захворювання шкіри.

• Апарат «Промінь». Для кварцювання та знезараження приміщень та з метою бактерицидного впливу на запалені ділянки шкіри.

• Апарат «Аромотерапія». Для очищення та ароматизації повітря.

• Апарат «Поток-1». Застосовується при захворюваннях нервової системи, ураженнях нервових корінців, узлів, невростеніях, міозитах, артритах.

«МАГ-30-4». Застосовується при артритах обмінного характеру, невралгії,ліквідації наслідків інсульту, черепно - мозкових травм, виразковій хворобі шлунку, наслідках травм та переломів.

• Апапрат для електростимуляції «Ампліпульс-5». Застосовується при невритах, плекситах, невралгії, радикуліті, люмбаго.

• Апарат «Електросон ЕС-10-05». Для нормалізації сну.

• Апарат магнітотерапевтичний низькочастотний «Полюс-4». Для лікування захворювань суглобів кінцівок (артрити, артрози, посттравматичні стани.

• Апрарат «УЗТ-1-01 Ф». Застосовується при невритах, плекситах, артрозах, остеохондрозах, шпорах, хронічних бронхітах та плевритах.

У відділенні діє також кабінет лікувальної фізкультури, де пенсіонери та  інваліди можуть оздоровитися на тренажерах:

• Релакс - ліжко Нуга Бест.  Допоможе при таких недугах: остеохондроз хребта, радикуліт, ревматоїдний артрит, депресивні стани, неврози, артеріальна гіпертонія, виразкова хвороба шлунка, гастрити, холецистити, пневмонія, бронхіальна астма, простатит - це далеко неповний список захворювань, з якими бореться масажер.

• Тренажер «Велосипед». Являє собою імітацію велосипеда та визнаний одним із самих поширених різновидів кардіотренажерів. Підходить для користувачів будь-якої фізичної підготовки, не залежно від статі та віку, рекомендується лікарями для профілактичних та оздоровчих цілей. Цей тренажер в першу чергу призначається для покращення самопочуття та загального тонусу організму. Велотренажер визнано, як найкращий спосіб:

  •  позбавитися надлишкової ваги;
  •  укріпити м’язи сідниць, ніг та ін.. ;
  •  покращити роботу  серцево-судинної системи;
  •  укріпити дихальну систему.

• Тренажер «Бігова доріжка». Для тренування м’язів нижніх кінцівок дозованою ходьбою та бігом;

 Тренажер «Універсал» . Призначений для тренування м'язів верхнього плечового поясу, м'язів спини, м'язів ніг і сідниць.

• Тренажер «Тотал - Жим». Багатофункціональний тренажер, який дозволяє під час тренування змусити працювати практично  всі основні м’язи  вашого тіла. Тотал-жим має специфічну конструкію, яка дає можливість використовувати її людям з різним рівнем фізичного розвитку.

Профілактор «Євмінова».  Для профілактики і лікування захворювань хребта

 • Масажер напільний. Вібромасажер ідеально підходить для занять пассивною  гімнастикою; дозволяє швидко схуднути без особливих зусиль. Заняття з вібромасажером покращують кровообіг та зменшують кількість підшкірних жирових відкладень; за допомогою масажних поясів, вібромасажер приводить в тонус усі м’язи тіла, знімає втому, досягається чудова фізична форма.

 • Шведська стінка. Призначена для загальної фізичної підготовки.

        Здоров'я та молодість є доступними у відділенні соціально - медичних послуг. Завдяки «Групі здоров’я», яка започаткувала свою роботу в жовтні 2012 року відвідувачі відділення  можуть займатись оздоровчою фізкультурою. Група здоров'я для людей похилого віку - це оздоровча секція, де літні люди та середнього віку мають змогу подбати про власне здоров'я та займатись оздоровчою гімнастикою. Інструктор з ЛФК підбирає для кожного фізичні навантаження і поради щодо харчування.

Двічі на тиждень професійний інструктор проводить з пенсіонерами та інвалідами загального захворювання оздоровчу та дихальну гімнастику, виконують вправи для зниження маси тіла. Метою занять є покращення функції опорно-рухового апарату, органів дихання, серцево-судинної системи, зменшення ваги, що збільшує рухову активність. 

Завдяки впровадженню протягом I кварталу 2015 року лікувальної гімнастики при остеохондрозі від від Поля Брега з кожним заняттям збільшується кількість прихильників здорового способу життя.

З настанням тепла заняття з «Групою здоров’я» інструктор з ЛФК проводить  на свіжому повітрі, а в холодний період року в тренажерному залі.

Порівняно з попередніми роками спостерігається позитивна динаміка зростання кількості осіб, що бажають отримати якісні оздоровчо-профілактичні послуги у відділенні. Протягом року проводилася інформаційно-роз’яснювальна робота серед населення по наданню соціально – медичних послуг, шляхом розповсюдження пам’яток. З кожним роком у відділенні соціально-медичних послуг покращується матеріально-технічна база.  

В квітні місяці 2015 року придбано апарат для місцевої дарсонвалізації „Корона“ та інгалятор.                                       

Вся робота відділення соціально – медичних послуг направлена на розширення переліку послуг, які надаються відвідувачам, та підвищення їх якості.

Медична сестра з фізіотерапії Бєлова Г.М. надає послугу дарсонвалізації Арсененко С.О. в с.Повстин

Яскравим взірцем наближення послуг до пенсіонерів та інвалідів села є запровадження з 01 квітня 2015 року послуг з масажу та фізіотерапевтичних процедур сільському населенню за місцем проживання. Всього надано 5990 послуг жителям сіл Харківці, Н.Мартиновичі, Кейбалівка, Давидівка, Леляки, Дейманівка, Грабарівка, Вишневе, В.Круча, Повстин, Сасинівка, Крячківка, Вечірки.

Медичний брат з масажу Маляренко В.А. під час роботи в с.Сасинівка

Для надання соціально-медичних послуг пенсіонерам та особам з обмеженими фізичними можливостями в сільській місцевості, запроваджено виїзні прийоми спеціалістами в  села району.  

Вивчено потребу громад сільських рад у наданні соціально-медичних послуг. Налагоджено взаємозв’язок з головами сільських рад, фельдшерсько - акушерськими пунктами, амбулаторіями. З метою виявлення осіб, що підпадають під категорії обслуговування та потребують надання соціальних послуг та максимального охоплення чисельності жителів сільських громад, надання якісних соціально-медичних послуг, розроблено графік виїздів у села району. Укладено  угоду з мед. технікою на обслуговування тренажерів та апаратів, які використовуються при фізіотерапевтичному лікуванні .

   За 2015 рік відділенням надано 25082 послуги 1093 особам. А саме: лікар-терапевт надав консультацію 935 особам - 935 послуг, послугою з вимірювання артеріального тиску скористалося 1093 особи 6986 послуг, медична сестра з фізіотерапії надала послуги 568 особам, що отримали 7446 послуг, 29 осіб отримали 327 послуг з аромотерапії, 90 осіб отримали 988 послуг з фітотерапії, послугу з ЛФК отримали 124 особи (1606 послуг), 604 особи отримала направлення на масаж та отримала 6169 послуг, релакс - ліжком Нуга Бест скористалося 48 осіб (625 послуг).

Запрошуємо до відділення мешканців міста та району, а саме: громадян пенсійного віку та інвалідів, які досягли 18-річного віку.

Для отримання соціально – медичних послуг необхідно мати такі документи:

     1. Паспорт;

     2. Ідентифікаційний код;

     3. Пенсійне посвідчення;

     4. Медичний  висновок  про   потребу   в   соціально-медичних послугах  та  відсутність медичних протипоказань для перебування в колективі;

     5.Довідка про склад сім'ї або зареєстрованих у житловому приміщенні/будинку осіб;

     6. Довідка про доходи за останні шість місяців, що передують місяцю   звернення  за  встановленням  диференційованої  плати  за надання соціальних послуг.

Колектив відділення соціально-медичних послуг

Тож, запрошуємо всіх мешканців нашого міста та району з числа осіб пенсійного віку, інвалідів та громадян, які потрапили в складні життєві обставини, скористатися безкоштовними соціально-медичними послугами відділення соціально-медичних послуг та поліпшити своє фізичне здоров’я.

 Відділення працює щоденно з 8.00 - до 17.00

П’ятниця з 8.00 до 15.30

Обідня перерва з 12.00 до 13.00

Вихідні дні: субота,  неділя.

 

Наша адреса:

м.Пирятин

вул. Леніна, 23

Контактні телефони: 2-05-91

Ми завжди раді допомагати Вам!

 

Категорія: Новини | Переглядів: 397 | Додав: r_iden | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar