П`ятниця, 29.03.2024, 09:29

Ви увійшли як Гість | Група "Гости"





       



 

 

                                 
Меню сайту
Категорії розділу
Календар
«  Липень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 23
Друзі сайту
04
04 
04
Літературне об'єднання Літте́рра 04
Ми на Facebook
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2015 » Липень » 20 » Навчальний семінар на тему "Громадські компетенції"
10:26
Навчальний семінар на тему "Громадські компетенції"

16 липня 2015 року у територіальному центрі соціального обслуговування Пирятинського району відбулась  зустріч  керівника  Полтавської  філії   Суспільної   Служби України  Ганни  Киященко  з відвідувачами та волонтерами «Університету третього віку».

Під час зустрічі присутні ознайомились з діяльністю Суспільної Служби України. Як розповіла Ганна Василівна, мета організації – сприяння гуманізації суспільства шляхом проведення культурно-освітньої роботи та надання соціально-правової допомоги найбільш вразливим верствам населення. А також, сприяння розвитку підприємницьких ініціатив. Основними напрямками її діяльності є: соціальне консультування, організація та проведення навчальних семінарів, тренінгів; аналіз громадської думки; поширення української книжки, та інше.

Примітно, що в рамках своїх проектів організація допомагає в забезпеченні необхідними продуктами людей, які цього потребують: одиноких пенсіонерів та інвалідів. Підтримку надавала суспільна Служба українців Канади, інші громадські організації та професійні спілки.

Один з проектів, яким займається Полтавська філія Суспільної Служби України на сьогодні - освіта для дорослих, навчання на протязі всього життя. У 2009 році DVVInternational започаткувала багаторічну програму підтримки українського населення та надавачів послуг освіти дорослих у їх прагненні до кращого життя та розвитку. На прикладі німецької освітньої програми (Закон Нижньої Саксонії «Про освіту дорослих») керівник філії Ганна Киященко розповіла про методику, яка дозволяє оволодіти необхідними знаннями, навичками та вміннями для вільного розкриття особистості та активної участі її у суспільному житті, незалежно від сімейного положення та віку, освіти, соціального та професійного положення, політичної або світоглядної орієнтації, національності.

Під час зустрічі розповіли про діяльність своїх організацій присутні громадські активісти району. Серед них: Ірина Таран (ГО «Жіночі ініціативи»); Юлія Кузовкова (БО Благодійний Фонд  «Вектор-плюс»); Ірина Довженко (помічник народного депутата Юрія Бублика); Василь Миленко (ректор-волонтер «Університету третього віку», районна ветеранська організація) та Лариса Ковалівська - волонтер (факультет «Краєзнавство та екологія» «Університету третього віку»). Кожен з них ознайомив відвідувачів Територіального центру та гостей з Полтави зі своїм досвідом на ниві громадської та волонтерської роботи і розповів про тісну співпрацю з Територіальним центром соціального обслуговування з питань впровадження інноваційних форм роботи з людьми старшого віку.

Наприкінці навчального семінару гучними оплесками учасники щиро подякували представникам Полтавської філії Суспільної Служби України за їх цікаве та корисне навчання.

 

Категорія: Новини | Переглядів: 454 | Додав: r_iden | Теги: Суспільна служба України | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar