Субота, 20.04.2024, 12:38

Ви увійшли як Гість | Група "Гости"





       



 

 

                                 
Меню сайту
Категорії розділу
Календар
«  Листопад 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 23
Друзі сайту
04
04 
04
Літературне об'єднання Літте́рра 04
Ми на Facebook
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2015 » Листопад » 24 » Культурно-пізнавальна подорож до Гребінки
12:49
Культурно-пізнавальна подорож до Гребінки

Слухачі Університету третього віку, члени клубу «Мандрівників» Територіального центру  соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Пирятинського району, 19 листопада цього року подорожували Гребінкою.

День видався напрочуд теплим і вдалим для подорожі. Мандрівники відвідали історичні місця Гребінки, кімнату-музей Євгена Павловича Гребінки, де ознайомилися з  життєвим та творчим шляхом письменника, який приймав активну участь у виданні першого Кобзаря Тараса Шевченка та викупу його із кріпацтва.

Про історичні етапи розвитку району та про здобутки у всіх сферах життя  гребінківської громади відвідувачам змістовно розповіла завідуюча  Гребінківським народним краєзнавчим музеєм Безвиненко Л.А.

В програмі перебування в Гребінці відбулася творча  зустріч з учасниками народного самодіяльного хорового колективу «Берегиня» Гребінківського районного Будинку культури (художній керівник Луценко Н.О.). Усі разом співали українських народних пісень, а запальні троїсті музики  за участю волонтера територіального центру, гармоніста Миколи Василенка додавали сили і наснаги присутнім. Пирятинці щиро привітали хоровий колектив, який у цьому році став Лауреатом літературно-мистецької премії «Осіннє золото» ім. Дмитра Луценка, яка щороку вручається за популяризацію його пісенної творчості  на малій батьківщині поета-пісняра в селі Березова Рудка Пирятинського району Полтавської області.

Для пирятинців був проведений майстер-клас   з виготовлення ляльки – мотанки, яка з давніх давен у кожній родині  виконувала роль родинного оберегу, була символом мудрості, берегинею роду, зв’язком між поколіннями. Це одна із найдревніших іграшок і сакральних (священних) істот українського народу, якій тисячі й тисячі років.

В рамках зустрічі з цікавими людьми, учасники культурно-пізнавальної подорожі познайомилися з головою громадської організації «Академія повноцінного життя» Валентиною Бондаренко. За чашкою запашного чаю відбулося спілкування на тему: «Яку роль відіграють слова, що злітають з наших уст, у формуванні нашого життя», яка зацікавила всіх присутніх.

Трішки втомлені, але задоволені поїздкою до сусіднього району, пирятинські мандрівники поверталися додому залізницею. Цей день додав у душевну скарбничку кожного багато цікавого та корисного, познайомив з новими друзями. Слухачі Університету третього віку щиро дякували Безвиненко Л.А., Троцькій І.М., Бондаренко В.В. за надану можливість цікавого знайомства з Гребінчиним краєм. На добру згадку про подорож від мандрівників у музей було вручено книгу «Пирогова Левада».

Білоброва

Категорія: Новини | Переглядів: 380 | Додав: r_iden | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar