Четвер, 28.03.2024, 17:24

Ви увійшли як Гість | Група "Гости"





       



 

 

                                 
Меню сайту
Категорії розділу
Календар
«  Вересень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 23
Друзі сайту
04
04 
04
Літературне об'єднання Літте́рра 04
Ми на Facebook
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2015 » Вересень » 14 » Клуб мандрівників у Березовій Рудці
21:20
Клуб мандрівників у Березовій Рудці

12 вересня цього року члени клубу «Мандрівників» Територіального центру соціальної активності Пирятинського району відвідали село Березову Рудку, де відбулося 25-те  ювілейне обласне пісенно-мистецьке свято «Осіннє золото».

На малу Батьківщину славетного поета-пісняра, заслуженого діяча мистецтв України - Дмитра Омеляновича Луценка приїхали  шанувальники його творчості з різних куточків України. В урочистостях з нагоди вшанування творчої спадщини поета прийняли участь, дружина поета – Тамара Іванівна, син – Сергій Дмитрович, художники і поети, творча інтелігенція столиці.

Своє знайомство з дитячими та юнацькими роками поета члени клубу розпочали з відвідування Березоворудського народного історико - краєзнавчого музею, де змістовну екскурсію провела директор музею Гончар Валентина Василівна. Всі мали можливість познайомитися з палацово-парковим ансамблем садиби Закревських – пам’яткою архітектури ХІХ століття збудованим у стилі класицизму з поєднанням елементів українського необароко. До архітектурних споруд ансамблю входить двоповерховий палац, 2 флігелі, а також піраміда-каплиця родини Закревських. Вона є однією з трьох європейських пірамід(друга збудована в с. Комендантівка Кобеляцького району, третя в Римі, Італія).  Т.Г.Шевченко відвідав Березову Рудку 5 разів, гостюючи у панів Закревських.

На Співочому полі проходив обласний конкурсдуетів, тріо та колективів на краще виконання  пісень на слова Дмитра Омеляновича. На алеях парку буяла розмаєм виставка робіт народних майстрів району. Апогеєм свята в Березовій Рудці було вручення щорічної літературно-мистецької премії Дмитра Луценка «Осіннє золото» за популяризацію творів поета.

В цьому році наші земляки – народний аматорський вокальний ансамбль «Горлиця» з с. Давидівка став Лауреатом цієї премії. Це відзнака колективу за багаторічну пісенну творчість, високу виконавську майстерність пісень на слова Д.О.Луценка, особистий внесок у розвиток національної культури. Нагороду вручала заступник голови Українського Фонду культури - Олеся Білаш – донька Олександра Білаша. Після церемонії вручення Премії відбувся великий святковий концерт за участю Лауреатів Премії 2015 року та попередніх років.

Члени клубу «Мандрівників» трішки стомлені, приємно схвильовані побаченим дійством, але задоволені поїздкою до славетної Березової Рудки.

Білоброва

 

 

 

Категорія: Новини | Переглядів: 387 | Додав: r_iden | Теги: Березова Рудка, Клуб мандрівників, Осіннє золото | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar