Вівторок, 16.04.2024, 13:20

Ви увійшли як Гість | Група "Гости"





       



 

 

                                 
Меню сайту
Категорії розділу
Календар
«  Травень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 23
Друзі сайту
04
04 
04
Літературне об'єднання Літте́рра 04
Ми на Facebook
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2016 » Травень » 23 » Екскурсія до меморіального музею-садиби Катерини Білокур
11:16
Екскурсія до меморіального музею-садиби Катерини Білокур

Відвідувачі факультативу «Клуб мандрівників» відділення соціально-побутової адаптації територіального центру (керівник Т.Білоброва), нещодавно відвідали меморіальний музей-садибу Катерини Білокур в с. Богданівка Яготинського району та зустрілися з творчим колективом фольклорно-етнографічного ансамблю «Древо» у селі Крячківка.

Члени «Клубу мандрівників» доторкнулись до казкового художнього світу відомої народної художниці Катерини Білокур, яка народилася і прожила все життя в Богданівці, тут виростала і краса її живописних творів.

При вході до музею  відвідувачів зустрічають  слова Олеся Гончара,  про художницю: «Твори Катерини Білокур назавжди увійшли в золотий фонд української культури. Вони з тих багатств, що їх Україна вносить до скарбниці мистецтва світового».

В експозиції музею – оригінальні твори Катерини Білокур, виконані олійними фарбами та олівцем: «У Богданівці, за греблею», «Птиці», «Жоржини на синьому тлі», «Квіти за тином» та інші роботи. Про життя і творчість Білокур розповідають фотографії, уривки з листів Миколи Бажана, Олеся Гончара.

У кімнаті, що стала майстернею для Катерини, - мольберт, саморобні пензлі, тюби олійних та акварельних фарб, книги з особистої бібліотеки господині: твори Шевченка, Гоголя, мемуари Рєпіна, посібники з теорії живопису.

Цікаву екскурсію для пирятинців провела екскурсовод музею, залюблена у свою справу, Ольга Андріївна Моляр. Після музею побували на могилі відомої художниці. Із собою в дорогу мандрівники взяли усмішку із фотографій Катерини та безліч фотографій зроблених під час поїздки.

На зворотному шляху члени «Клубу мандрівників» завітали до села Крячківка, де відвідали кімнату - музей Федора Вовка – відомого етнографа, який показав Україну світу. Змістовну екскурсію про відомого земляка провела бібліотекар Наталя Левада. Потім відбулася творча зустріч з учасниками фольклорно-етнографічного ансамблю «Древо» Крячківського сільського клубу (керівник Ніна Рева) та молодим кобзарем Юрком Фединським. Неповторний спів старовинних українських народних пісень вже 55 років поспіль линуть із вуст цього неповторного колективу, бентежачи душу і серце, наповнюючи його тремтливим щемом та гордістю за свій рідний співочий край, за його таланти.

Про свій  творчий пісенний шлях розповіли учасниці легендарного «Древа», які виступали у Франції, Польщі, Німеччині.  Кобзар  Юрко Фединський розповів про те, як вирішив переїхати з-за океану на батьківщину своїх предків та зайнятись виготовленням музичних інструментів і співати українських пісень.

Вдячні глядачі, стоячи аплодували учасникам майстер класу, який провели для членів «Клубу мандрівників» колектив фольклорно-етнографічного ансамблю «Древо».   Завершальним акордом творчої зустрічі стало фото на згадку .

23.05.2016

Категорія: Новини | Переглядів: 393 | Додав: r_iden | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar