Вівторок, 16.04.2024, 22:09

Ви увійшли як Гість | Група "Гости"





       



 

 

                                 
Меню сайту
Категорії розділу
Календар
«  Січень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 23
Друзі сайту
04
04 
04
Літературне об'єднання Літте́рра 04
Ми на Facebook
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2016 » Січень » 20 » Біографічний метод неформальної освіти дорослих у територіальному центрі соціального обслуговування
15:06
Біографічний метод неформальної освіти дорослих у територіальному центрі соціального обслуговування

На базі Центру соціальної активності впроваджено  «Біографічне кафе». Цей метод на практиці застосовують у різних європейських країнах  для роботи з людьми старшого віку, людьми з особливими потребами, мігрантами, переселенцями, тобто тих чиї голоси зазвичай майже не чутні, тих, хто знаходиться в складній життєвій ситуації і в той же час є очевидцем і свідком Історії.

 

Особлива цінність цього методу полягає в тому, що оповідач усно передає іншим свою особисту історію, або історію пережитого ним, того що,  випало на долю певної групи людей (жінки, учасники війни, учасники бойових дій, в’язні концтаборів та ін. ) Метод «Біографічне кафе»  стартував 13 січня цього року, Впроваджує його в роботу практичний психолог Тамара Білоброва. Біографічний метод - це вивчення індивідуального шляху та життєвого досвіду на різних етапах життя.

Оповідачем особистої  життєвої історії була Гиренко Катерина Андріївна, якій 12 січня виповнився 81 рік від дня народження. Народилася вона у селі Білоцерківці на Пирятинщині.  Активна в житті і сьогодні. Це жінка на долю, якої випали немалі випробування. З 15 років пішла працювати. Трудовий стаж - 40 років роботи у сільському господарстві. Прекрасно вишиває, гарна господиня, її страви завжди смачні, всі рецепти приготування знає на пам’ять. Має велику дружню родину, 4 внуків та 4 правнуків, яких безмежно любить та підтримує. Всі, хто брав участь у «Кафе» були одночасно і учасниками і слухачами, які в діалозі доповнювали цікавими історіями із свого життя, тих періодів про, які розповідала Катерина Андріївна. Були використані сімейні фото різних років. Години спілкування методом «Біографічне кафе» принесли приємні спогади молодих років.

 Активне довголіття Катерини Андріївни в її мудрості, доброті, щедрості душі, великій любові та повазі до людей. І зараз жоден соціально-мистецький захід у територіальному центрі не проходить без запального гумору у виконанні Катерини Андріївни. Вона слухач Університету третього віку, факультетів «Здоровий спосіб життя» та «Мистецтвознавство». Грецький філософ Сенека говорив: «Скільки б ти не жив, усе життя варто вчитися». Цієї мудрої філософії дотримується і Катерина Андріївна Гиренко, не натякаючи на поважний вік, не нарікаючи на долю.

Білоброва

Категорія: Новини | Переглядів: 349 | Додав: r_iden | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar