Четвер, 25.04.2024, 19:57

Ви увійшли як Гість | Група "Гости"





       



 

 

                                 
Меню сайту
Категорії розділу
Календар
«  Грудень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 23
Друзі сайту
04
04 
04
Літературне об'єднання Літте́рра 04
Ми на Facebook
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2015 » Грудень » 6 » Клуб мандрівників у Чорнухах
23:34
Клуб мандрівників у Чорнухах

Слухачі «Унівеситету третього віку», люди з особливими потребами, члени клубу «Мандрівників», 03 грудня цього року, відвідали селище Чорнухи, де познайомилися з його цікавою історією, побували на екскурсії в Чорнухинському літературно-меморіальному музеї Г.С.Сковороди, на меморіальній садибі батьків Г.С. Сковороди та в картинній галереїі м. Г.С. Сковороди.

Народився видатний український філософ, просвітитель і поет Г.С.Сковорода в Чорнухах у 1722 році.  З нагоди його 293-ої річниці з дня народження у селищі відбулося обласне літературно – мистецьке свято «Благословенні, ви сліди Сковороди».

В рамках святкування,  пирятинці познайомилися з творчістю народного самодіяльного хорового колективу ім.І.М.Гаврися районного центру культури і дозвілля, з захопленням переглянули літературно-музичну композицію «Мудрість Сковороди».

На обласному святі відбулося вручення щорічної районної премії ім.Г.С.Сковороди, були підведені підсумки та нагороджені переможці районного конкурсу знавців творчої спадщини Г.С.Сковороди    «Іду за Сковородою», учасникам обласного фестивалю художників-аматорів ім.Григорія Ксьонза вручили альбоми-каталоги всіх робіт,   які виставлялися на фестивалі у Полтаві. А завершив свято  неперевершений виступ народного фольклорного ансамблю «Древо» Крячківського сільського клубу.

У фойє районного центру культури і дозвілля була оформлена  виставка робіт учасників районного конкурсу знавців творчої спадщини Г.С.Сковороди «Іду за Сковородою».

Слухачі «Університету третього віку» також  відвідали  відділення  соціально-побутової адаптації  територіального центру соціального обслуговування Чорнухинського району, де ознайомилися з його роботою, цікавими напрацюваннями, обмінялися досвідом та запросили чорнушан відвідати місто Пирятин.

Сподобалась пирятинцям виставка творчих робіт людей з особливими потребами, яка експонувалася з нагоди Міжнародного дня інвалідів. Збагачені новими знанням про історію земляків, мандрівники всю дорогу ділилися приємними враженнями та співали українських народних пісень.

Пирятинці, відвідувачі відділення соціально-побутової адаптації, члени клубу «Мандрівників», щиро вдячні депутату Полтавської обласної ради Мамаяну Сергію Чолоєвичу за фінансову підтримку в організації поїздки.

Тамара Білоброва

 

Категорія: Новини | Переглядів: 496 | Додав: r_iden | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar