П`ятниця, 29.03.2024, 15:08

Ви увійшли як Гість | Група "Гости"





       



 

 

                                 
Меню сайту
Категорії розділу
Календар
«  Грудень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 23
Друзі сайту
04
04 
04
Літературне об'єднання Літте́рра 04
Ми на Facebook
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2014 » Грудень » 24 » Екскурсія до Березової Рудки: шляхом до саду власної душі
12:00
Екскурсія до Березової Рудки: шляхом до саду власної душі

Екскурсія до Березової Рудки:

шляхом до саду власної душі

 

          24 жовтня 2014 року  відвідувачі територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Пирятинського району побували на екскурсії у мальовничій Березовій Рудці, яка включена у Всеукраїнський туристичний маршрут “Шевченківські місця на Україні”.

          Пирятинці відвідали Свято-Троїцьку церкву, де провели час у духовних бесідах з отцем Василем. Всіх, хто шукав нових духовних обріїв для себе, прагнув Божого слова і відповідей на важливі питання, віднайшов тут спокій і розраду. Духовні бесіди проходять  щочетверга та щоп’ятниці з восьмої години ранку, як заняття в Недільній школі для дорослих.

           Наступними пунктами екскурсійного маршруту стали знайомство з роботою районної станції юних натуралістів,  відвідали народний історико-краєзнавчий музей та маєток родини Закревських, в якому розміщений навчальний корпус Березоворудського технікуму Полтавської державної аграрної академії. Відчуття давньої неповторної історії села, яка просто розсипана з осіннім листям в парку, не полишало пирятинців й на мить. Колись проходжався цими живописними місцями і Тарас Шевченко, який тричі перебував на Пирятинщині. Численні копії його робіт представлені в експозиції сільського музею. А колишні господарі маєтку, Петро та Ганна Закревські, здавалося, зійдуть з портретів авторства молодого ще Тараса просто в залу.

            У музейній кімнаті поета-пісняра Дмитра Луценка відвідувачі познайомились з життєвим та творчим шляхом видатного співця батьківского краю,  автора численних пісень,  які вже давно стали народними. У зрілі роки поет-пісняр подовгу жив і працював у рідній березовій Рудці. Все. що зібране в кімнаті, як от втишена без доторку людських пальців друкарська машинка чи бандура, вдарована вдячними черкащанами Дмитру Омеляновичу, зворушило всіх.

          У музеї-кімнаті бойової слави с. Березова Рудка пирятинці ознайомились з подвигами своїх земляків - Героїв Радянського Союзу  В час непростого сьогодення, коли доля українськогонародузнову опинилась на роздоріжжі, приклади військової звитяги сповнили присутніх почуттям власної відповідальності за свій край і свою країну.

 

 

 

Чаювання у старовинному  маєтку родини Закревських, де ще століття тому за сніданком звучали вишукані розмови, жила любов, декламувались вірші і на балах шерехтіли платтями панянки, стало приємною кульмінацією   у мандрівці духовними та культурними місцями туристичного маршруту, шляхами до саду власної душі.

Поїденчук

За інф. газети Пирятинська правда piryatinpravda.com.ua

Категорія: Дозвілля | Переглядів: 461 | Додав: oku | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar